ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη 2009 από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Στη συγκρότησή της συνέβαλαν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΚΟΣ - ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ (που αποχώρησε τον Μάη του 2009)– ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΕΚ που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, αλλά και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές. περισσότερα εδώ

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012 - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της εργασίας αντιμέτωπο με τον κανιβαλισμό των διαρκών μνημονίων. Το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ εξαπολύουν μια άγρια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Επιδιώκουν την κατάργηση κάθε δικαιώματος, τους οδηγούν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική εξαθλίωση, για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την βαθιά ιστορική του κρίση.

Στην χώρα μας οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και δυο χρόνια αντιμέτωποι με τη λαίλαπα του μνημονίου. Η πραγματική τρόικα: το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο (βιομήχανοι και τραπεζίτες), το αστικό πολιτικό σύστημα (τα κόμματα του μαύρου μετώπου, τα ΜΜΕ, κλπ) και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΕΕ-ΔΝΤ) έχουν συνασπισθεί για να συντρίψουν την εργατική τάξη και τον λαό.

Δυο χρόνια τώρα βρίσκουν μπροστά τους την αντίσταση πλατιών κομματιών της κοινωνίας, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, τις «πλατείες» και τις καταλήψεις, τα παλλαϊκά συλλαλητήρια.

Απέναντι σε αυτή την νέα κατάσταση η ηγεσία της ΓΣEΕ και αρκετών ομοσπονδιών συνέχισαν την λογική του «συνομιλητή», του «κοινωνικού εταίρου», και της «ρεαλιστικής προσαρμογής» δείχνοντας πόσο ξεπουλημένη είναι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, πόσο δεσμευμένη στις πολιτικές προτεραιότητες του συστήματος.
Η εργατική Πρωτομαγιά είναι πρώτα από όλα μια μάχη για την ταξική ανασυγκρότηση και την αγωνιστική ενότητα των ίδιων των εργαζόμενων, όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης, ντόπιων και μεταναστών, μέρα που τα συνθήματα «εργάτες ενωμένοι – ποτέ νικημένοι», «ποτέ ξανά φασισμός» πρέπει να ακουστούν δυνατά, κόντρα στην πριμοδότηση των φασιστών της Χρυσής Αυγής!
Τα κόμματα του «μαύρου μετώπου» επιδιώκουν μέσα από τις εκλογές όχι μόνο να νομιμοποιήσουν τη μέχρι τώρα πολιτική τους, αλλά κυρίως για να κλιμακώσουν την άγρια επίθεση στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ζωή μέσα στην πολιτική των μνημονίων, στο ευρώ και την ΕΕ. Ο σημερινός καπιταλισμός, της κρίσης, της οικολογικής καταστροφής και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα.

Μόνο ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης που οδηγεί στην εξουσία των εργαζομένων μπορεί να αποτελεί απάντηση. Οικοδομώντας ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης κι ανατροπής. Ένα μέτωπο των ίδιων των εργαζόμενων, μακριά από τις λογικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Το δρόμο αυτό μπορεί να τον επιβάλλει μια άλλη αριστερά πραγματικά αντικαπιταλιστική και επαναστατική.


Σ’ αυτό το δρόμο βαδίζει και σας καλεί συνοδοιπόρους η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!!

ΌΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.