ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη 2009 από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Στη συγκρότησή της συνέβαλαν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΚΟΣ - ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ (που αποχώρησε τον Μάη του 2009)– ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΕΚ που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, αλλά και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές. περισσότερα εδώ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ

Παρ’ ότι από χρόνια όχι μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και όλοι οι Ξανθιώτες γνωρίζουν τον ρόλο που παίζει η Εφημερίδα «ο Μαχητής» και ο εκδότης της Π. Παπαδόπουλος με έκπληξη διαβάσαμε άρθρο του στην «εφημερίδα» του με τίτλο:
«Άνθρακας ο θησαυρός! Μόνο….κοκκινάδες στα πλευρά είχε η ιατρική βεβαίωση του φοιτητή! Και πήγαιναν τον 19χρονο για...κακούργημα!!! και παράτιτλο:
Ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές του ΚΚΕ που "πέσατε" να "φάτε" έναν 19χρονο φτωχό Ξανθιωτάκι για καθαρά πολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες!  
«*Γιατί κύριε Κολλάρε όταν προεκλογικά ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας "έκαψε" το περίπτερο της Πλατείας Ελευθερίας, δεν αποτολμήσατε μετά την καταγγελία σας να εμφανιστείτε καν στο δικαστήριο...;;;»
Καταρχήν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τα δύο μέλη της ΚΝΕ που δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Κατά δεύτερον καταγγέλλουμε την «άδολη» συμπαράσταση που δείχνει ο «δημοσιογράφος» Π. Παπαδόπουλος προς μία ναζιστική, εγκληματική οργάνωση που στόχο της έχει την τρομοκράτηση αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, μεταναστών και μουσουλμάνων και την απελπισμένη προσπάθεια του να λασπολογήσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι προφανές ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει καμία σχέση με κάψιμο περιπτέρου και άλλες τέτοιες συκοφαντίες. Είναι πασίγνωστο ότι τις επιθέσεις σε βάρος περιπτέρων του ΚΚΕ και άλλων αριστερών κομμάτων τις οργανώνουν φασίστες σαν και αυτούς που υπερασπίζεται ο Π. Παπαδόπουλος.
Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η στάση του. Γιατί ο Π. Παπαδόπουλος συγκινήθηκε με το «δράμα» του φτωχού, όπως μας λέει χρυσαυγίτη που κατηγορείται για την επίθεση (βαρύνεται και με άλλες κατηγορίες όπως ξυλοδαρμό σχολικού επιστάτη), όταν στην περίπτωση του Καζίνο έλαβε το μέρος της διοίκησης και επιτέθηκε στους εργαζόμενους? Γιατί δε συγκινήθηκε με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ απολύονται ήδη και μένουν πολύτεκνες οικογένειες χωρίς δουλειά? Η απάντηση είναι απλή: αυτός και οι πολιτικοί του φίλοι οι Χρυσαυγίτες έχουν έναν μόνο στόχο. Να καταστείλουν όλους όσους αγωνίζονται για το μεροκάματο και την υπεράσπιση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.
Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής ως ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ  ΤΣΙΡΑΚΙΑ των εφοπλιστών καταδείχθηκε μετά από τόσες επιθέσεις στο Πέραμα, τη δολοφονία του Π. Φύσσα στις εργατογειτονιές του Πειραιά και τόσες ακόμα εγκληματικές επιθέσεις. Και όμως ο Π. Παπαδόπουλος δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν κατάλαβε ούτε με τις δολοφονίες. Δεν κατάλαβε ούτε με τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών που οργάνωσαν στην Ξάνθη - θυμίζουμε:
Μηχανοκίνητη επίθεση σε θαμώνες μαγαζιών το προηγούμενο καλοκαίρι και τραυματισμός ενός εξ’ αυτού μέλους των ΕΑΑΚ, επίθεση σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ (εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ) και καταδίκη ενός εκ των χρυσαυγιτών που έλαβε μέρος και αναγνωρίστηκε. Εμπρησμός του πολιτικού - πολιτιστικού χώρου “xanadu”, μετά τη στοχοποίησή του από τον ναζί Καπαγερίδη, επίθεση σε βάρος κοριτσιών από τη μειονότητα επειδή φορούσαν μαντήλες, επίθεση σε άλλο μειονοτικό συμπολίτη μας και βαρύς του τραυματισμός, την οποία ακολούθησε μεγαλειώδης αντιφασιστική διαδήλωση που συμμετείχαν πάνω από τρεις χιλιάδες ξανθιώτες.
Άραγε είναι δυνατόν ένας πραγματικός δημοσιογράφος να μην τα γνωρίζει αυτά?     
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στο πλευρό των δημοσιογράφωνεργαζόμενων της ΕΡΤ που αυτή τη στιγμή εκπέμπουν μέσα από το Πολυτεχνείο και παρουσιάζουν τα πραγματικά γεγονότα, παλεύουν για τη δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμά τους στην εργασία. Είναι με τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που παλεύουν όχι μόνο για τη δουλειά τους αλλά και για δημόσια δωρεάν παιδεία. Είναι με τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ και του ΚΑΖΙΝΟ και όχι με τα αφεντικά τους που τους απολύουν. Είναι με όλους τους αντιφασίστες και τους αντιρατσιστές.  Είναι με όλο το εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.


Εσύ Π.Π. με ποιους είσαι? Και γιατί άραγε? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.