ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη 2009 από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Στη συγκρότησή της συνέβαλαν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΚΟΣ - ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ (που αποχώρησε τον Μάη του 2009)– ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΕΚ που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, αλλά και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές. περισσότερα εδώ

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Βουλιάξατε την πόλη στην ανεργία...


Με μία αιφνιδιαστική απόφαση η εταιρία «ALUMIL» συμφερόντων Μυλωνά αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο της στην Ξάνθη και να αφήσει άνεργους 123 εργαζόμενους. Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά από ένα μπαράζ απολύσεων στο νομό της Ξάνθης, την βάρβαρη επίθεση του Σαββίδη εναντίον των εργαζόμενων στη ΣΕΚΑΠ και την απόφαση της ιδιοκτησίας του ΚΑΖΙΝΟ να μεταφέρει τη δραστηριότητά της στον Έβρο.

Η εταιρία «ALUMIL» πριν από 2 χρόνια είχε κλείσει το εργοστάσιο της στην Κομοτηνή ενώ από το 2012 προχωρούσε διαρκώς σε απολύσεις στη μονάδα που λειτουργούσε στην Ξάνθη. Έτσι αξιοποίησε την κρατική επιχορήγηση που έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας κ. Μυλωνάς με εταιρική και κοινωνική υπευθυνότητα!!!  Στα εργοστάσια του Μυλωνά πανελλαδικά απαγορεύεται ο συνδικαλισμός. Δεν υπάρχει ούτε ένα σωματείο. Η εταιρία του είχε λάβει κρατική επιχορήγηση από τα λεφτά των φορολογουμένων του ελληνικού δημοσίου, η δε δραστηριότητα της εκτείνεται μέχρι τη Β. Αμερική και την Αυστραλία ενώ στην Ελλάδα εμπλέκεται στην κατασκευή, μεταξύ άλλων, του κτιρίου της COSMOTE, της ΙΚΕΑ και της ALPHA BANK. Η απόφαση του Μυλωνά να κλείσει το εργοστάσιο στην Ξάνθη πέρα από τα ζητήματα νομιμότητας που εγείρει (1. πως γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις που έχουν λάβει κρατική επιχορήγηση πρόσφατα και 2. καθαρή παραβίαση του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις), είναι δείγμα του κραυγαλέου ψέματος της κυβέρνησης περί “success story”. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την επιτυχία: Να επιδοτεί τους Έλληνες καπιταλιστές για να καλύψουν τις επενδύσεις που πραγματοποιούν παγκοσμίως και να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί τους εργαζόμενους της «ALUMIL» να δώσουν τη μάχη για τις δουλειές τους και δηλώνουμε ότι θα τους συμπαρασταθούμε μέχρι ο αγώνας τους να δικαιωθεί!  Όλα όσα απολαμβάνει ο Μυλωνάς και οι μέτοχοι της εταιρίας του φτιάχτηκαν από τη δουλειά των εργαζόμενων και από τα χρήματα των φορολογουμένων.
ΑΡΚΕΤΑ με τις απολύσεις και τα κλεισίματα.
 Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους στην Ξάνθη ιδίως του Καζίνο, της ΣΕΚΑΠ και της Alumil πρέπει να ορίσουν κοινή σύσκεψη για να προγραμματίσουν τις δράσεις και την απάντησή τους ενάντια στην εργοδοτική επίθεση, για να διασώσουν τις δουλειές τους.
Οι τοπικοί φορείς πρέπει να πάρουν επιτέλους θέση. Δεν τους αφορά το πρόβλημα ή καμώνονται πως δεν το βλέπουν;
Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων της Ξάνθης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις και να αναγκάσουν το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης να λάβει επιτέλους απόφαση για απεργία στο Νομό Ξάνθης και να οργανωθεί η συμπαράσταση από ολόκληρη την τοπική κοινωνία και ο συντονισμός με άλλους νομούς και πανελλαδικά για να μην κλείσουν τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις και να μην απολυθεί κανείς.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση αυτών των αγώνων.
Δε θα τους χαρίσουμε τίποτα.
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.